Beste lezer,

Van aardappels tot boter, er wordt heel wat voedsel lokaal geproduceerd in Fryslân. Hoe krijg je al dat lekkers bij jou in het dorp? Heel gemakkelijk: door een Buurtmarkt te organiseren. Als Buurtmarkt koop je samen in bij lokale boeren en producenten, aangevuld met producten van de Bio-groothandel. Je eigen groenten produceren kan ook door een Dorpstuin te starten.

Aan de slag met een Buurtmarkt of Dorpstuin
Het webinar zal in goede banen geleid worden door Hendrik Tamsma. Bregje Hamelynck van De Voedselwerkplaats vertelt in dit webinar hoe je zelf een Buurtmarkt opricht, of een Dorpstuin begint. Na de pauze komt Djoke Bierma van de Buurtmarkt in oprichting uit Ouwe-Syl aan het woord. Vanuit de praktijk zal zij hun ervaringen delen. Er is uiteraard ook ruimte voor vragen.

Of je nu een Buurtmarkt wilt starten, omdat je de lokale economie wilt stimuleren, het klimaat wilt redden of de functie van het dorpshuis wil activeren, het belooft een inspirerende avond te worden. De voorbereidingen van deze initiatieven kunnen zonder probleem online verlopen. Dan kunnen we als het allemaal weer kan direct aan de slag met de activiteiten, die weer verbinding kunnen brengen in het dorp.

PROGRAMMA
19:30 – Welkom door Hendrik Tamsma
19:40 – Bregje Hamelynck van De Voedselwerkplaats
20:00 – Vragen
20:10 – Koffiepauze
20:15 – Djoke Bierma van de Buurtmarkt i.o. Ouwe-Syl
20:35 – Vragen
20:45 – Afsluiting

Wat: Aan de slag met een Buurtmarkt
Wanneer: donderdag 27 januari 2022 om 19:30 uur
Kosten: gratis.

Aanmelden
Aanmelden kan eenvoudig door te klikken op onderstaande rode button, dan komt u op onze website met het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met 26 januari.