Persbericht

Maak iemands leven een stukje mooier!
Zonnebloem Hemelum zoekt vrijwilligers  

Mensen met een lichamelijke beperking zijn vaker alleen dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. Zeker in coronatijd is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Zonnebloemvrijwilligers creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.

Wij laten ze niet zitten
Ook in de Zonnebloem afdeling Bakhuizen, Hemelum en Koudum zijn vrijwilligers van de Zonnebloem actief. Afgelopen jaar hebben we zoveel mogelijk geprobeerd contact te houden met onze deelnemers. Rondom Pasen zijn er in de dorpen bij alle Zonnebloem deelnemers paasattenties rondgebracht. In Hemelum was dit een bakje met narcissen. Als lichtpuntje in deze bijzonder periode. Normaal gesproken gaan de vrijwilligers op huisbezoek, samen eropuit of ze organiseren vakanties en andere activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. Doordat er steeds meer vraag is naar kleinschalige en 1-op-1 activiteiten, zijn er steeds meer vrijwilligers nodig.  De komende jaren wil de Zonnebloem er voor nog meer mensen in deze omgeving kunnen zijn. Daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Waardevolle kwaliteiten
Daarnaast zoeken we mensen die vanuit hun beroep of achtergrond specifieke kennis en/of vaardigheden hebben voor bestuurswerk en deze capaciteiten vrijwillig in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Tot de taken van bestuursleden behoren o.a. het creëren van zichtbaarheid voor de Zonnebloem, het toekomstbestendig maken van de afdeling en het zoeken naar nieuwe manieren om in contact te komen en blijven met mensen met een lichamelijke beperking in het eigen werkgebied. Ook als je energie krijgt van organiseren of administratieve werkzaamheden kunnen we je inzet goed gebruiken.

Kom kennismaken!
Vrijwilligerswerk is niet alleen leuk om te doen, maar het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. De Zonnebloem koppelt nieuwe vrijwilligers als het even kan aan een deelnemer met dezelfde hobby’s of interesses. Is je interesse gewekt en wil je meer weten? Kom kennismaken. Dan bekijken we samen waar jouw interesses liggen en hoe jij je het beste in kunt zetten. Neem contact op met Mirjam van Sonsbeek via: mirjam.vansonsbeek@zonnebloem.nl

Kijk voor meer informatie op : www.zonnebloem.nl/bakhuizen-hemelum-koudum

Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken! Er kan zoveel meer dan je denkt.
————————————————————————————————————————————-
Nadere informatie is te verkrijgen bij Mirjam van Sonsbeek. Via mirjam.vansonsbeek@zonnebloem.nl