Accommodaties

Het
Flinkeboskje

B&B
7de Hemel

Villapark
Untwyk De Morra

Zeilschool
De Morra

Verenigingen

Biljartvereniging ‘De Kromme Keu’, ‘De Selectie’ en ‘de Kalde Klets’

We hebben maar liefst 3 biljartclubs in Hemelum.

De oudste club is de ‘Kromme Keu’. Het is een hechte club en de meeste spelers zijn dan ook al minstens 15 jaar lid. Ze spelen in het Dorpshuis de Beginne.

Daarna is een nieuwe club opgericht nl. de ‘Selectie’. Deze club wordt ook wel de jongerenclub genoemd (alhoewel de gemiddelde leeftijd inmiddels zo’n 40 jaar is). Deze biljartvereniging heeft ook het Dorpshuis de Beginne als thuishaven.

De derde biljartclub ‘de Kalde Klets’ speelt in het Dophok of de Kalde Klets. Deze club is ingeschreven bij de Friesche Biljartbond. Voor informatie kun je contact opnemen met Ynte Kuipers of Jan de Boer

IJsclub Hemelum

iisklub “Himmelum” organiseert de Ronde van de Vogelhoek bij goed ijs:

Afstanden : 15, 30 of 60 km.
Opgave van 10.00 tot 16.00 uur
Inleg: € 7,50 p/persoon; jeugd t/m 12 jaar € 5,00.
Inclusief IJWC kaartje voor volwassenen.
Leden iisklub Himmelum krijgen een korting van 2,50 op de inleg.
Beloning: Fraaie medaille

Mooi ijs, route op natuurmeer van It Fryske Gea

Aan deze tocht is goedkeuring verleend door B&W van de gemeente Nijefurd, YWC en de Friese IJsbond
Contact iisclub Hemelum: iisclub@hemelum.nl

Jeugdhonk Juventa

Het jeugdhonk is bedoeld voor de kinderen en jongeren van Hemelum van 8 – 17 jaar.

Het jeugdhonk is vrijdagavond geopend van 19.00 uur – 20.30 uur voor de basisschoolkinderen, en eens in de maand van 20.00 uur – 22.00 uur voor de jongeren.

Het jeugdhonk loopt vanaf september 2014  tot begin juni 2015 m.u.v. de december maand en schoolvakanties.

De jeugdhonkavonden worden begeleid door ouders / vrijwilligers bestaande uit een team van 5 ouders en 1 jongere.
Activiteitenaanbod kinderen (basis onderwijs):
Omdat onze ervaring van afgelopen twee jaar is dat de meisjes en jongens toch andere interesses hebben, willen wij vanaf januari 2015 de groepen opsplitsen in jongens en meisjes. De ene week activiteiten voor de jongens en de andere week activiteiten voor de meisjes.

Je kunt ons bereiken via het volgende email adres:
Angela van Rooijen – angelavanrooijen@gmail.com

Kabroemmm!

Een spektakel met oldtimer tractoren(voor 1970), klassieke auto’s, motoren en brommers, vrachtwagens en bussen. Maar ook vele andere bijzondere, crazy/gepimpte en niet alledaagse voertuigen. Techniek ‘van vroeger’ gecombineerd met ‘fantasie van nu’ op een mooie show samen gebracht.

Voor de sneupers die dat ene onderdeel nog zoeken is er een onderdelen markt. Dit in combinatie met een gezellige braderie met muziek, voor de kleintjes een speelzone met diverse activiteiten en lekkere hapjes en drankjes ‘van nu’.

Kortom een dag heerlijk genieten in de buitenlucht, relaxen en plezier maken voor het hele gezin. Want KABROEMMM is voor elk wat wils.

KABROEMMM werd in 2012 voor het eerst gehouden, de bedoeling was er een traditie van te maken. En nu we het voor de derde keer organiseren begint het er op te lijken. Want aan de organisatie, deelnemers en vrijwilligers zal het zeker niet liggen. Van heinde en verre komen eigenaren met hun voertuigen naar het festivalterrein om hun materiaal te showen en te demonstreren.

Omdat de organisatie ook wat spektakel en actie wil komt er een uitdagend 4×4 parcours, ontworpen door Suzuki 4×4 Friesland. Iedereen kan instappen en meerijden.

Spectaculaire grasbaan demonstraties voor motoren en bromfietsen worden verzorgd door Classic 50cc Grasbaanteam.

Denkt u ook de juiste voertuigbeheersing te hebben, dan kunt u zelf actief deelnemen. Dit is mogelijk bij de grasbaan demorace mits u zich op tijd inschrijft. Want VOL=VOL.

Uitvaartvereniging “De Laatste Eer”

Uitvaartvereniging “De Laatste Eer” te Hemelum is opgericht in 1900.

De vereniging streeft er naar om de uitvaart volledig naar de wens van de overledene en nabestaanden te verzorgen. Een taak die de vereniging al meer dan 100 jaar met zorg en toewijding op zich neemt.

De praktische zorg, zoals aangifte bij de burgerlijke stand en voorbereiden van de begrafenis of crematie, wordt door de uitvaartvereniging uit handen genomen van de nabestaanden, voor zover die wens er is uiteraard. De nabestaanden hebben zo de tijd voor rouw en de eigen voorbereiding op het afscheid. Mensen kiezen vaak voor de plaatselijke uitvaartvereniging omdat het bekend en vertrouwd is. Bestuur en dragers komen uit eigen dorp en daarbij komt, dat De Laatste Eer haar diensten aanbiedt zonder winstoogmerk. Zij verzorgt de uitvaart enkel tegen gemaakte kosten en vergoedingen.

Voor een lage contributie, € 18,00 per jaar, biedt de vereniging naast de praktische zorg een ledenkorting en kosteloos gebruik van beschikbare middelen, o.a. een rijdende baar.

Lid worden kan vanaf 18 jaar. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid als de ouders lid van de vereniging zijn. De ledenkorting bedraagt € 1.000,00 bij een lidmaatschap vanaf 18 jaar.

De vereniging is aangesloten bij de Federatie van Uitvaartverenigingen in Friesland.

Als u meer over het werk van de vereniging wilt weten of als u geïnteresseerd bent in het lidmaatschap dan kunt u geheel vrijblijvend contact met het secretariaat opnemen of met één van de onderstaande bestuursleden. Zij zullen u graag over de mogelijkheden informeren die voor uw situatie van belang zijn.

Secretariaat: Mevrouw G. de Vries-Holtrop

Hegewei 45
8584 VL Hemelum

Tel: 0514-581842
E-mail: doutjes@home.nl

Penningmeester: Sytze de Boer, tel. 06-13589583

Voorzitter: J. Koster, tel. 0514-581969