‘Gjin oanrin’: loket Workum sluit op 1 januari 2017

15 december 2016


‘Gjin oanrin’:  loket Workum sluit op 1 januari 2017

 

Vanaf 1 januari sluit het gemeenteloket in De Klameare in Workum. Afgelopen jaar kwamen er gemiddeld slechts 11 inwoners per maand naar het loket. In eerste instantie was het loket op drie dagen geopend. In november zijn de openingstijden al terug gebracht naar 1 dag per week. 

“Er komen gewoon te weinig mensen naar het loket in Workum om het open te kunnen houden. Wij weten dat het voor sommige mensen met een lichamelijke beperking lastig is om dan naar het loket in Sneek of Bolsward toe te komen. Hier houden we natuurlijk rekening mee. Bij deze mensen kunnen we thuis langs komen. Zo hoeven ze niet naar ons toe te komen”, zegt wethouder Maarten Offinga. Daarnaast blijven we investeren in de online dienstverlening, zodat inwoners steeds meer producten eenvoudig online kunnen regelen”.

 

Dienstverlening op maat

Steeds meer producten kunnen inwoners online regelen, zoals het aanvragen van een uittreksel of een vergunning. Vanaf volgend jaar is het zelfs goedkoper om een uittreksel online aan te vragen. Voor een aantal producten moeten inwoners nog wel naar de gemeente komen, zoals voor het aanvragen van een paspoort. Deze producten kunnen inwoners voor € 4,95 thuis laten bezorgen. Dat scheelt weer een bezoek.

Huisbezoek voor mensen met een lichamelijke beperking
Als het niet mogelijk is door een lichamelijke beperking om naar de gemeente te komen dan kan een inwoner de aanvraag thuis doen. Een medewerker van Súdwest-Fryslân kan dan bij u thuis langskomen. Nu het loket in Workum dicht gaat maakt Súdwest-Fryslân hier volgend jaar extra tijd voor vrij.

Openingstijden loket Bolsward en Sneek

De openingstijden van de gemeenteloketten in Bolsward en Sneek blijven gelijk. Van maandag t/m donderdag van 9 – 16 uur en op vrijdag tot 12.30 uur. Daarnaast kunnen inwoners op maandagavond van 18 – 20 uur terecht bij het loket in Bolsward en op donderdagavond in Sneek. Door van te voren een afspraak te maken bent u direct aan de beurt op het afgesproken tijdstip. ’s Middags kunt u alleen terecht met een afspraak.

Geplaatst op: 2016-12-15