Glasvezel en traag internet

 

Tot op wordt een groot deel van het internet in Hemelum e.o via de kabel of de telefoon verzorgd. De snelheid via de kabel is acceptabel, maar via de telefoonlijn is deze er laag. In beide gevallen zal uw snelheid afnemen als uw buurman een film gaat kijken. Daarnaast gaat iedereen steeds meer internetten.

Ook bedrijven hebben steeds meer snel internet nodig voor hun apparatuur. 

Glasvezel is dé oplossing.

U ziet overal mensen bezig met het leggen van glasvezel. Glasvezel hoeft u met niemand te delen. Ook is de snelheid, met name t.o.v. de telefoonlijn , veel hoger. Ons huidige net is niet toekomstbestendig, omdat de ontwikkelingen doorgaan en er voor programma's steeds hogere snelheid wordt gevraagd. 

Wanneer komt glasvezel.

Glasvezel komt niet zomaar. Zoals iedereen weet is dit een commercieel gebeuren. Dus het komt er alleen met genoeg deelnemers. We zitten op het platteland daarom niet gunstig. Vooral bij ons is het belangrijk dat er zich zoveel mogelijk inwoners en ondernemers aanmelden. Dit kan inmiddels centraal, door zich aan te melden op de website http://www.opglas.nl/. Met uw inschrijving attendeert u de leverancier, de gemeente, provincie en overheid, dat men wat u betreft, kan beginnen met de aanleg. Zorg ook dat de buren zich inschrijven. Pas bij voldoende deelname, en dat is 70% van de aangesloten inwoners , kan de aanleg beginnen.

 

Het is dus belangrijk dat IEDEREEN die in Hemelum van internet gebruik maakt zijn/haar adres aan de genoemde websites doorgeeft!!!!

Wat kunt u doen:

Stap 1: ga naar http://www.opglas.nl/ en later naar http://www.friesland.opglas.nl/.

Stap 2: schrijf u in met de postcode en huisnummer op beide sites. 

Fryslân Ring houdt bij hoeveel inwoners en bedrijven in SW-Fryslân willen overstappen op glasvezel. Fryslân Ring is een coöperatieve vereniging die als doel heeft zoveel mogelijk ondernemers aan te sluiten op het snelle netwerk. De site hiervan is www.fryslanring.nl.

Geplaatst op: 2015-01-31