Hemelummer van het Jaar!

Zaterdag 3 januari jl. is de traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden in ons dorpshuis De Begine. Dat het flink kan brûzen in De Begine was ook afgelopen zaterdag weer goed te merken aan de goede opkomst en de gezellige sfeer. 

Tijdens een van de pauzes van het muzikale ensemble Grytz en Grize, werd voor de 17de maal de Hemelummer van het Jaar bekendgemaakt. De voorzitter van Dorpsbelangen, Arjan Siersma, was het een groot genoegen om de titel Himmelommer fan it Jier 2014 toe te mogen kennen aan een Gouden Duo dat vanwege hun jarenlange inzet op vele fronten in heel Hemelum bekend is: Cor en Wiepkje de Boer.

 

 

Cor de Boer is voor (oud-)Hemelummers bekend als de voormalige slager van Hemelum. Waar Cor o.a. bekend is om zijn specialiteit, Friesche Droge Worst, is zijn vrouw Wiepkje bekend om haar prachtige open tuin 'De Stekkenplek'. Naast deze hobby’s besteden zij een groot deel van hun vrije tijd al jaren binnen het verenigingsleven van Hemelum. Jaren achtereen waren zij het nauwelijks te overtreffen beheerdersechtpaar van De Begine. Helaas kwam daar om gezondheidsredenen in 2014 abrupt een einde aan. Gelukkig zijn ze nog steeds actief binnen o.a. de biljartclub en de activiteitencommissie en voorlopig zijn ze ook niet van plan om daar mee te stoppen. In zijn dankwoordje noemde Cor de Boer het belang van het voortbestaan van dorpshuis De Begine voor Hemelum en riep de aanwezigen op om het dorpshuis vooral te gebruiken en er met elkaar nog lang en veel plezier van te beleven.

Geplaatst op: 2015-01-04